Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Artık! Erdek'te de hayvanat bahçesi var

Artık! Erdek

Erdek Belediye Meclisinin AK Partili Üyesi Turizmci Y. Ceyhun Mırız, satın aldığı arazilerinin bir bölümünü ilçenin tanıtımına katkıda bulunmak üzere hayvanat bahçesi olarak hazırladı.

Erdek Belediye Meclisinin AK Partili Üyesi Turizmci Y. Ceyhun Mırız, satın aldığı arazilerinin bir bölümünü ilçenin tanıtımına katkıda bulunmak üzere hayvanat bahçesi olarak hazırladı.
İlçemize Erdekland isimli turistik tesis kazandıran Erdek Belediye Meclisinin AK Partili Üyesi Turizmci Y. Ceyhun Mırız, turizm sezonunu tek başına uzatma çabası vermesiyle dikkat çekiyor.
Erdek Çuğra Bölgesine kazandırdığı modern tesislerle ilçemizin tanıtımında iddiasını yitirmeyen Turizmci Y. Ceyhun Mırız, Erdek ve çevresi eşsiz güzellikleri ve doğasını Erdekland adını verdiği Tek Zeytin Bölgesinde Eko Turizm (sürdürülebilir turizm) çeşitliliği ile ilçemize yaşam katmayı inatla sürdürüyor.
Erdekland Tesislerinde dinlenme, mesire alanı, cami ve uluslararası konumda hayvanat bahçesi yer alıyor
Erdek’in bir cazibe merkezi olabilmesi için elinden gelen gayreti gösterdiğini ve göstermeye devam edeceğini kaydeden ilçemiz turizminin önde gelen isimlerinden Y. Ceyhun Mırız, Erdekland Projesinin tamamlanmasıyla bölgenin yaz-kış gözde yörelerinden biri olacağını öne sürdü.
1950 yıllarında iç turizm hareketlerinin odak noktası haline gelen Kapıdağ Yarımadası, turistik cazibe noktası olma özelliğini 1980 sonrası önemli ölçüde yitirdi. Bunda, 1980 sonrası Türkiye`nin turizm politikalarında yapılan değişiklikler nedeniyle Akdeniz ve Ege Bölgesi kıyılarına yapılan alt yapı ve sağlanan geniş kredi ve teşvik imkanları gerek yatırımcıların, yatırımlar sonrası gerekse turistlerin ilgisini bu bölgelere kaydırdı. Erdek’te turizm sezonunun 2-3 ay gibi oldukça kısa olması yatırımcıları 6-9 ay gibi uzun yaz sezonuna sahip Akdeniz ve Ege kıyılarında yatırım yapmaya yöneltti. Bu durum doğal olarak Erdek ve Kapıdağ Yarımadası`na olan yatırımcı ilgisini hızla azaltırken, Turizmci Y. Ceyhun Mırız, aldığı cesur kararlarla bir çok yatırımcının aksine yatırımlarını Erdek’te yapmayı sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıllarda ilçeye kazandırdığı turizm belgeli turistik tesislere ilave tesislerine tesis katma çabası gösteren Mırız, sezon nasıl uzatılabilir? Sorusuna cevap bulabilmek adına bu kez Erdek Tek Zeytin Mevkii olarak bilinen bölgede satın aldığı arazilerinin Eko Turizm Alanına dahil edilmesiyle Eko Turizm yani sürdürülebilir turizm anlayışını ilçemiz halkıyla tanıştırmak için çalışmalar başlattı. Yrd.Doç.Dr. Yunus Arslan’ın “Erdek ve Çevresinin Eko Turizm Açısından Değerlendirilmesi” konulu yazısında, ilçemiz hakkında dile getirdiği “Erdek’te sayıları çığ gibi artan ikinci konutlar ve bağlı olarak şehir görüntüsünü andıran yoğun yapılaşmalar yanında mevcut tesislerin fiziksel yapı itibarıyla gelen turistlerin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalmaları, hizmet kalitesinin istenen ve özlenen düzeyde olmaması gibi ana sorunlar yanında daha sayılabilecek bir çok faktör Erdek başta olmak üzere Kapıdağ Yarımadası`nı turistik cazibe merkezi olmaktan önemli ölçüde uzaklaştırdığı” gerçeğine inat Turizmci Mırız’ın, Erdekland isimli tesisleriyle sezonu uzatabileceği umudunu yitirmediği gözleniyor.
Erdek’teki güzellikler, yaz ayları dışında da günü birlik gezilerle desteklenmeli ve değer lendirilmelidir görüşünü savunan Mırız, “Kapıdağ Yarımadası`nın Tek Zeytin diye anılan bölgede Erdekland isimli tesislerde; hayvanat bahçesi, piknik, konaklama ve gezi amaçlı tur gibi hizmetlerin verilebileceği özellikte hazırlama çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
Mırız, Erdek 1. sınıf hizmet veren tesislere kavuşturulmalıdır hedefiyle Erdek’te ilk adımı kendilerinin attığını, Eko Turizm Bölgesi olarak onaylanan arazilerine kazandırdığı tesislerle ilçemiz turizminin renkleneceğini vurguladı.
Erdek ve çevresinin Eko Turizm açısından kesinlikle değerlen dirilmesi gerektiğini işaret eden Turizmci Mırız, “Kamuoyunu Eko Turizm konusunda bilgilendirmek, turizmin çevreye potansiyel zararları konusunda bilinç lendirmek ve eğitmek gerekir” diye konuştu.
Mırız, Eko Turizm konusunda ulusal ve uluslararası diğer Eko Turizm ve çevre örgütleriyle işbirliği yapmak, özellikle bu alanda daha fazla tecrübeye sahip yabancı sivil toplum kuruluşlarının birikimlerini paylaşmak ve Kapıdağ Yarımadası`ndaki olanakları onlara tanıtmanın önemine değindi.
Erdekland projesini yeni ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikli tesisler olarak değerlendiren Mırız, “Doğa turları yapan acentalarla işbirliği yapmak, bu acentaların yöre hakkında tavsiyelerini dikkate almak, bu tür tur düzenleyen acentaların Erdek`te kurulmasını veya şube açmalarını teşvik etmek gerekmektedir” diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Taygun Ertan



ERDEKLİ
3.11.2014 09:06:39
GERÇEKTEN ERDEĞE ÇOK BÜYÜK BİR HİZMET BELEDİYE HİZMETİ GİBİ BİŞEYBU ERDEK GELİŞİYO BÜYÜYO TEŞEKKÜRLER YAPANLARA DÜŞÜNENLERE ÖZELLİKLE COCUKLARIMIZ İÇİN MÜTHİŞ OLDU BU HAYVANAT BAHÇESİ

GÖNEN
4.11.2014 06:41:47
SAYIN MIRIZ AYLESİ SİZLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ MÜTHİŞ EYLENDİK COCUKLARIMIZ HARIKA BİGÜN GEÇİRDİ

Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı